Boordevol smaak, vezels en energie

De een zwicht voor de zachtzoete hazelnootsmaak en knapperige korst. De ander kiest bewust voor het energieke gevoel dat dit voedzame brood vol verteringsregulerende vezels geeft – Floraplus bevat 50 procent meer vezels dan gewoon volkorenbrood. Puur krachtvoer dus!

Deze gezonde hongerstiller combineert het beste van tarwe, haver en inuline (een onoplosbaar bestanddeel uit de cichoreiwortel dat de gezonde darmflora stimuleert): 

Al het heilzame van haver

Haver is hip, voedzaam en hypergezond – het is met reden dat paarden en bodybuilders het als krachtvoer eten. Elke hap heeft een heilzaam effect, want haver biedt heel wat gezondheidsvoordelen zoals een stabielere bloedsuikerspiegel, lagere cholesterol en mooiere huid.

Combineer je de gezondheidsvoordelen van haver met die van tarwe en inuline, dan krijg je Floraplus.

Wist je dat …

  • Floraplus een heerlijk puur en gezond brood is met een lekker zachte kruim en een krokante korst.
  • dit krachtvoer rijk is aan voedzame, verteringsregulerende vezels waardoor het niet alleen lang je honger stilt maar ook de hele dag door energie geeft.
  • de zachte hazelnootsmaak van haver perfect combineert met hartig én zoet beleg.

Heerlijke recepten

 

Haal dit pure energiebrood nu bij je Warme Bakker!

Recepten voor elke honger

foto van worstenbroodjes op een bord

Warme worstenbroodjes

Heerlijk voor op een koude winterdag!

Glutenvrije krokante suikerwafels

Schraap het merg uit het vanillestokje. Stort behalve de parelsuiker alle ingrediënten in een keukenrobot en klop tot een homogeen beslag. Meng er als laatste de parelsuiker door. Verdeel het deeg in porties van 50 à 70 g. Trek de deegbolletjes ovaal en laat 1 uur rijzen op een doek. Vet een wafelijzer in met olijfolie vooraleer je begint te bakken. Bak de wafels niet te warm.
foto van Broodje met mozzarella, tomaat en verse pesto

Tomaat & pesto are the besto!

Snij het brood in dikke sneden. Besmeer het met de groene pesto en beleg met de schijfjes mozzarella. Zet de belegde broodjes 2 minuten onder de grill en laat de mozzarella smelten. Versnijd de lente-ui en de tomaten. Verwarm de pijnboompitten kort in een kleine pan. Bak de champignons in olijfolie en kruid af met zwarte peper. Dresseer de champignons, tomaten, lente-ui en verwarmde pijnboompitten op het gegrilde brood met mozzarella. Werk af met blaadjes verse koriander en chilivlokken.
foto van kerstomaten, champignons, spinazie en rode ui

Gezond gevulde pistolet

Snij de Floraplus-pistolet middendoor. Haal er het broodkruim uit en snij het in stukjes. Snij de tomaatjes in twee, de champignons in vier en hak de ajuin fijn. Stoof de champignons aan in de boter samen met de rijst, het broodkruim, de kerstomaatjes en de rode ajuin. Strijk de Floraplus-pistoletshelften aan de binnenkant in met zure room en schik daarop de bladspinazie. Vul op met de farce.
Foto van ingesneden brood gevuld met tuinkruiden en besprenkeld met olijfolie

Brood in kruidig BBQ-jasje

Snijd het brood in dambordpatroon, tot juist onderaan. Snijd de tuinkruiden fijn en vul het brood ermee. Bestrooi met zout en peper en besprenkel bovenop en binnenin met voldoende olijfolie. Gril indirect op 180 °C gedurende 15 minuten (tot wanneer het brood warm is vanbinnen).

Glutenvrije Brusselse banketwafels

Smelt de boter en klop de eiwitten stijf. Schraap het merg uit het vanillestokje en meng met de melk en eierdooiers. Voeg de bloem toe en meng met een garde tot een egaal beslag. Giet de gesmolten boter erbij en spatel voorzichtig het opgeklopt eiwit erdoor.