Boordevol smaak, vezels en energie

De een zwicht voor de zachtzoete hazelnootsmaak en knapperige korst. De ander kiest bewust voor het energieke gevoel dat dit voedzame brood vol verteringsregulerende vezels geeft – Floraplus bevat 50 procent meer vezels dan gewoon volkorenbrood. Puur krachtvoer dus!

Deze gezonde hongerstiller combineert het beste van tarwe, haver en inuline (een onoplosbaar bestanddeel uit de cichoreiwortel dat de gezonde darmflora stimuleert): 

Al het heilzame van haver

Haver is hip, voedzaam en hypergezond – het is met reden dat paarden en bodybuilders het als krachtvoer eten. Elke hap heeft een heilzaam effect, want haver biedt heel wat gezondheidsvoordelen zoals een stabielere bloedsuikerspiegel, lagere cholesterol en mooiere huid.

Combineer je de gezondheidsvoordelen van haver met die van tarwe en inuline, dan krijg je Floraplus.

Wist je dat …

  • Floraplus een heerlijk puur en gezond brood is met een lekker zachte kruim en een krokante korst.
  • dit krachtvoer rijk is aan voedzame, verteringsregulerende vezels waardoor het niet alleen lang je honger stilt maar ook de hele dag door energie geeft.
  • de zachte hazelnootsmaak van haver perfect combineert met hartig én zoet beleg.

Heerlijke recepten

 

Haal dit pure energiebrood nu bij je Warme Bakker!

Recepten voor elke honger

Halloumi en pancetta? Heerlijk!

Bak de plakjes pancetta gedurende 3 minuten in een voorverwarmde oven op 180°. Voor de lichte mosterddressing met esdoornsiroop: meng de mosterd met een scheutje wijnazijn en olijfolie tot een homogene dressing. Voeg er naar smaak esdoornsiroop aan toe. Werk af met zwarte peper. Verdeel de halloumi in plakken van 1 cm en rooster ze in een grillpan. Echte zoetebekken kunnen ze vooraf met esdoornsiroop inborstelen en op de grill laten karamelliseren. Snij het broodje doormidden. Besmeer het brood met dressing en beleg met tuinkers. Verdeel de halloumi en pancetta over het broodje en schik de zongedroogde tomaten er rond voor een mooie afwerking.
foto van Broodje met zalmforel en grijze garnalen

Broodje zalmmmforel!

Maak eerst de dressing: meng de koolzaadolie met de mosterd en rietsuiker. Kruid af met zwarte peper. Voeg de kappertjes en de fijngesneden dille toe en roer even. Besmeer het opengesneden brood met de dressing. Beleg met de gemengde sla en drapeer er de plakjes zalmforel overheen. Strooi er de garnalen nonchalant overheen en werk af met gesnipperde lente-ui. Besprenkel met de dressing.
foto van Clubsandwich met struisvogel, spinazie en pizzaiolasaus

Clubsandwich met struisvogel

Verhit boter in een pan en verwarm kort de tijm en rode ui. Zet even aan de kant. Bak de struisvogelfilet en laat 1 minuut aan beide zijden dichtschroeien. Kruid af met peper en zout. Bereid de pizzaiolasaus: versnipper de kleine uien en teentjes knoflook. Verhit een pan en kleur de uien en knoflook aan. Voeg de passata, oregano en kappertjes toe en laat sudderen. Bestrijk de sneetjes brood met de pizzaiolasaus. Beleg met plakjes belegen kaas en laat 1 tot 2 minuten smelten onder de grill. Verdeel de licht verwarmde ui, de verse spinazieblaadjes, de tijm en de struisvogelfilet over drie sneetjes brood. Stapel de belegde sneetjes en werk af met de pizzaiolasaus.
foto van geroosterd brood voor bij wildpastei

Kraakverse toastjes met wild

Steek met behulp van een uitsteekvorm vierkantjes, rondjes, sterretjes, halve maantjes of andere vorm en uit de paté en het brood. De grootte van het uitsteekvormpje bepaal je zelf. Maar gebruik geen te grote vormpjes: je krijgt namelijk drie torentjes van paté en het gaat om een voorgerecht. Begin met een rozijnenbroodvormpje, vervolg met een haaspatévormpje, leg dan opnieuw een rozijnenbroodvormpje en eindig met een haaspatévormpje. Herhaal dit voor elke soort paté en brood. Schik de drie torentjes paté op borden en werk elk torentje af met een andere confituur. Serveer naast de torentjes een salade naar keuze met een vinaigrette naar keuze.

Bruschetta met scampi en sambal

Iedereen houdt van bruschetta … daarom is het een perfect partyhapje!
volkorenbrood met plattekaas, schijfjes radijs en vers gehakte bieslook

Fris broodje Brussel

Snij de radijzen in plakjes en hak de bieslook fijn. Beleg een sneetje Floraplus met plattekaas. Schik daarop de plakjes radijs. Werk af met peper en vers gehakte bieslook.