Broodsalade met geroosterde groenten

INGREDIËNTEN

(voor 4 personen)

  • 4 grote dikke sneden Viva
  • 1 kleine groene courgette
  • 1 kleine gele courgette
  • ½ aubergine
  • 12 kerstomaatjes
  • 1 el gedroogde oregano
  • Flinke scheut olijfolie
  • 1 gegrilde paprika op olie (bokaal)
  • 60 ml basilicumolie
  • 20 ml Chardonnay-azijn
  • 1 tl vloeibare honing
  • 200 g feta

 

BEREIDING

(30 min)

  1. Snijd alle groentjes in grove stukken,
    behalve de tomaatjes.
  2. Verspreid de groenten op een grote bakplaat,
    strooi er de gedroogde oregano over en besprenkel met olijfolie.
  3. Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven (180°C)
    gedurende 10 à 15 min, roer regelmatig om.
  4. Snijd ondertussen de dikke sneden brood in stukken
    en bak in 1 dl olijfolie.
  5. Haal de stukken brood uit de pan en strooi er wat zeezout over.
  6. Maak de vinaigrette: meng de Chardonnay-azijn met olie en honing,
    breng op smaak met peper en zout.
  7. Snij de gegrilde paprika in stukken.
  8. Haal de groenten uit de oven, voeg de paprika toe
    en breng op smaak met peper en zout.
  9. Meng er de stukken brood onder,
    garneer met wat verse kruiden en de verkruimelde feta.
  10. Serveer met vinaigrette.