At jij al een ‘egg in a hole’?

Een ei dat wordt gebakken in een ‘uitgeholde’ boterham, dat is een egg in a hole. Al bestaan er wel meer Engelse namen zoals egg in a basket, pirate’s eye, popeye of gashouse eggs. Wil je het proberen? Het is zo gemaakt – en het smaakt!

INGREDIËNTEN (2 pers.)
  • Boter
  • 2 boterhammen (het mag ook oud brood zijn)
  • 2 eieren
  • Snuifje peper en zout
  • Eventuele extra’s: sla, komkommer, tomaat en spek
BEREIDING

Verwarm de pan op een laag vuurtje.

Snijd een cirkel (of vierkant of hartje) uit het binnenste van de boterham. Let op: je korst moet volledig blijven, anders loopt je ei eruit.

Besmeer de boterhammen en uitgesneden stukjes aan beide kanten met boter. Leg alles in de pan. Toast de boterhammen aan een kant en draai om, zodat ook de kant waarin het ei moet mooi gebakken is. Een tip: zorg ervoor dat de boterham mooi plat op de pan ligt, anders kan het ei wegvloeien.

Breek een ei en doe het voorzichtig in de holte. Probeer de dooier heel te houden. Herhaal dit voor de tweede boterham.

Laat de eieren langzaam stollen op een laag vuurtje. Draai de stukjes uitgesneden brood (zonder ei) af en toe om in de pan zodat ze niet aanbranden.

Als het ei gaar is (wat afhangt van jouw persoonlijke smaak), haal je de boterhammen voorzichtig uit de pan. (Wie alles graag goed doorbakken heeft, kan de boterham omdraaien om het ei ook te laten bakken aan de andere kant.)

Serveer onmiddellijk met wat peper en zout – het uitgesneden stukje leg je er gewoon bij. Liefhebbers kunnen hun egg in a hole pimpen met wat rauwkost zoals sla, komkommer en tomaat. Of met een reepje gebakken ontbijtspek.

Smakelijk!

 

Bron: Xandrabaktbrood.nl