Zaden zijn gezond!

Bij De Warme Bakker zien de broodjes met decoratiezaden er altijd het lekkerst uit, vind je niet? En ze zien er niet alleen heerlijk uit, ze zijn ook héél gezond!

Zaden worden niet voor niets ‘superfood’ genoemd. Ze barsten van de gezonde voedingsstoffen. Bovendien doen ze je meer opgeslagen vet verbranden, waardoor je gemakkelijker afvalt. Mooi meegenomen, niet? 

De voordelen van verschillende zaden op een rijtje:

  • Lijnzaad: goed voor het hart én voor een gezonde spijsvertering.
    Vitaminen: vitamine B1 en 2.
    Mineralen: calcium, magnesium, zink en kalium.
  • Sesamzaad:
    ​goed voor het hart, de lever en de spijsvertering.
    Vitaminen: B1, B2, B3, B6, B11 en vitamine E.
    ​Mineralen: mangaan, koper, magnesium, fosfor, zink, ijzer en seleen.
  • Maanzaad: goed voor het hart en de spijsvertering.
    Vitaminen: vitamine B.
    Mineralen: ijzer, koper, calcium, kalium, mangaan, zink en magnesium.
  • Pompoenpitten: goed voor de cholesterol en verkleint het risico op diabetes.
    Vitaminen: B1, B2, B3, B5, B6, C en E.
    Mineralen: magnesium, koper, zink, mangaan, fosfor, ijzer, seleen, kalium, calcium.
  • Zonnebloempitten: goed voor de cholesterol en de bloedsuikerspiegel.
    Vitaminen: B, E en foliumzuur.
    ​Mineralen: calcium, ijzer, mangaan, zink, magnesium, selenium en koper.
  • Chiazaad: zorgt voor energie, is goed voor de spijsvertering en de cholesterol.
    Vitaminen: B1 en foliumzuur.
    Mineralen: calcium, magnesium, ijzer, selenium en koper. 

Wist je dat De Warme Bakker de zaden niet alleen als decoratie gebruikt, maar ze ook ín het brood verwerkt? Vraag hem gerust welke zaadjes er in je favoriete broodje zitten, hij helpt je met plezier!

Recepten voor elke honger

Broodje rosbief en pickels

Met rosbief, pickels en liefde gemaakt … dat smaakt!

Broodje met gerookt hammetje en tartaar

Formavit, alle vitaliteit in één broodje

Gemarineerde zalm met venkel en mierikswortel

Meng het zout met de 2 soorten suiker, peper en dille – hou wat dille apart voor de saus. Wentel er de zalm in en bedek met aluminiumfolie. Plaats minstens 10 uur in de ijskast. Spoel de vis grondig onder koud stromend water. Dep droog.

Canapé met hummus van rode biet en geitenkaas

Neem een dikke snee brood en besmeer met de hummus. Leg de geitenkaas erop en verdeel er de bieslook en chilivlokken over. Breng op smaak met een snuifje zout en werk af met rucola en een blad snijkool.

Krokant speltstokbrood met lamsgehakt en hummus

Laat je omverblazen door spelt!
foto van hartvormig valentijnsbrood met rozijnen

Verwen met Valentijnsbrood

Zoete broodjes, met liefde gemaakt en gesmaakt!