Een broodje vol energie met zoete aardappelfrietjes & groentenpickels
INGREDIËNTEN
(voor 4 personen)
- 4 sneden Sportobrood
- 2 zoete aardappelen
- olijfolie
- tijm
- 8 el Philadelphiakaas (extra proteïne voor extra energie)
- srirachasaus
- 150 gram gezouten cashewnoten
- handvol peterselie
- handvol koriander
- 4 wortelen
- 4 stengels selder
- 8 radijsjes
- 4 dl water
- 1 dl witte wijnazijn
- 1 dl dragonazijn
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 1 tl venkelzaad
- 2 à 3 el suiker
BEREIDING
Groentenpickels
- Steriliseer de weckpot.
- Maak de groenten schoon, snij ze in fijne reepjes en verdeel de radijzen in partjes.
- Breng het water, de twee soorten azijn, peper, zout, suiker en het venkelzaad aan de kook.
- Laat een drietal minuten koken.
- Verdeel de groentjes over de weckpot en overgiet ze met het warme mengsel.
- Sluit de pot goed af en laat de pickels 10 uur marineren. De pickels zijn trouwens meerdere maanden houdbaar.
Broodje met zoete aardappelfrietjes
- Schil de zoete aardappelen, snijd ze in dikke frieten en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Besprenkel de frietjes met olijfolie, peper, zout en tijm.
- Plaats in de oven (180°) gedurende 15 minuten en controleer of alle aardappelen gegaard zijn (sommige aardappelen hebben meer of minder gaartijd nodig).
- Besmeer de sneden Sportobrood met de Philadelphiakaas en besprenkel met de srirachasaus.
- Beleg met de zoete aardappelfrietjes.
- Garneer met cashewnoten, peterselie en koriander.
- Serveer samen met de pickels.
- Smakelijk!