Broodpizza met verse tomatensaus

Brood over? Maak er knapperige broodpizza’s mee. Met heerlijk verse tomatensaus is jouw pizza al half geslaagd. Daarnaast vul je aan met wat je zelf lekker vindt. Wij inspireren je graag met een heerlijke combo van mozarella, rode ui, tomaatjes, rucola en balsamicoazijn. Smakelijk!

INGREDIËNTEN (VOOR 4 PERS.)

Voor de verse tomatensaus:

  • 6 tomaten
  • Scheutje olijfolie
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 lookteentje
  • ½ rode chilipeper
  • Snuifje gedroogde oregano
  • Snuifje zout

Voor de broodpizza’s:

  • 1 bruin of wit brood (al dan niet gesneden)
  • Scheutje olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • Handvol kerstomaatjes (of zongedrooge tomaatjes)
  • 200 g mozarella
  • 40 g rucola
  • Scheutje balsamicoazijn
BEREIDING

Voor de verse tomatensaus:

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd een kruis in de top van elke tomaat. Dompel ze een tiental tellen onder in kokend water en spoel daarna met koud water. Je kan de tomaten nu ontvellen, in partjes snijden en de zaadjes verwijderen. Hak het vruchtvlees in grove stukken.

Snipper de sjalot (of ui) in halve ringen en stoof glazig in een scheut olijfolie, op een matig vuur.

Pel de look, plet hem tot pulp en roer door de stovende sjalot (of ui). Voeg ook de gehakte tomaten toe.

Snijd de rode chilipeper in heel kleine stukjes en doe ze naar eigen smaak bij de tomatenmengeling.

Kruid met een snuifje zout en gedroogde oregano. Laat alles 15 minuten zachtjes pruttelen, tot je een mooie verse tomatencompote krijgt.

Voor de broodpizza’s:

Verwarm de oven voor op 250°C.

Snipper de rode ui in heel fijne stukjes. Snijd de kerstomaatjes in twee of in vier.

Snijd het brood in dikke sneden van zo’n 1,5 cm en besprenkel met olijfolie (het kan ook met voorgesneden boterhammen, maar die moeten iets minder lang in de oven).

Verdeel de sneden op een ovenschaal. Rooster tot de buitenkant krokant wordt, maar zorg dat de binnenkant nog zacht blijft.

Lepel op elke toast een flinke laag warme tomatensaus. Verdeel er kerstomaatjes en uisnippers over. Snijd of scheur de mozarella in stukken en leg ze op de broodpizza’s.

Bak de broodpizza’s een paar minuten in een hete oven van 250°C, tot de mozarella smelt.

Haal de broodpizza’s uit de oven. Werk af met een toefje rucola en wat balsamicoazijn.

Serveer meteen. En geniet!

 

Bron: Dagelijksekost.een.be