Dit zijn de 5 populairste koffiekoeken in België

Ga jij in het weekend vaak langs bij je Warme Bakker? Dan heb je vast keuzestress als je al die verse koffiekoeken ziet liggen. Ter inspiratie: de 5 populairste koffiekoeken in België:

1. Boule de Berlin

Zacht deeg, gevuld met frisse banketbakkersroom en een dikke laag poedersuiker erbovenop. Toegegeven: een Berlijnse bol kun je amper eten zonder jezelf of je tafelgenoten onder te poederen. Maar hij is wel hemels lekker om in te bijten.

2. Boterkoek

De Belgische boterkoek lijkt een beetje op een croissant, maar is zoeter van smaak. Hij is meestal in twee varianten verkrijgbaar: met of zonder rozijnen. Wil je er dubbel en dik van genieten? Snij hem dan open en smeer er nog een laagje boter tussen. Het heet niet voor niets ‘boterkoek’, toch?

3. Appelflap

De appelflap is een krokante driehoek van bladerdeeg met een topping van parelsuiker. Binnenin vind je – hoe kan het ook anders – verse stukjes appel. Soms stopt je Warme Bakker er ook wat rozijnen tussen: een goddelijke combinatie.

4. Lange Suisse

De lange Suisse. Wie bestelde hem nog niet? Deze langwerpige koffiekoek is gevuld met banketbakkersroom en rozijnen. Bovenop de koek zit nog een laagje glazuur. Nood aan variatie? Bestel dan eens een ronde Suisse: het cirkelvormige broertje van de lange rozijnenkoek.

5. Chocoladekoek

Het is haast onmogelijk om niet te bezwijken voor de vierkante chocoladekoek. Binnenin zit hij vol verse banketbakkersroom. Bovenop is hij afgewerkt met een verrukkelijk laagje chocolade. Overheerlijk!

Niet zo’n fan van zoet? Dan vind je dit hartige broodrecept vast volop genieten:

Croque madame met ERU Gruyère 

 

Bron: southandpepper.com