Verrassende broodrolletjes met kaas en asperge
Op zoek naar een origineel hapje waarvan je tafelgenoten gaan watertanden? Speur niet meer verder: deze kaasrolletjes met asperge zijn precies wat je zoekt.
Ingrediënten
Dit heb je nodig voor 4 stuks
- 4 sneden wit of lichtbruin brood
- 2 plakjes jonge kaas
- 1 stuk extra oude kaas (ong. 40 g)
- 12 mini- of 4 grote groene asperges
- 2 eetlepels pesto
- 2 eieren
- 3 eetlepels bloem
- 3 eetlepels paneermeel
- olijfolie
En ook nog:
- plasticfolie
Bereiding
- Stoom of kook de asperges tot ze beetgaar zijn.
- Snij de korst van de sneden brood.
- Rol elke snee plat met een deegrol.
- Leg elke boterham op een stuk plasticfolie.
- Besmeer de snedes met wat pesto en leg er telkens een half plakje kaas op.
- Leg op elk uiteinde een of meerdere asperges.
- Rol de sneden stevig op in de stukken folie.
- Leg de rolletjes minstens een uur in de koelkast.
- Rasp de oude kaas en meng met het paneermeel.
- Kluts de eieren.
- Haal de broodrolletjes uit de koelkast, verwijder de folie en wentel ze achtereenvolgens door:
- de bloem
- de geklutste eieren
- het paneermeel-kaasmengsel
- Bak de rolletjes goudbruin in genoeg olijfolie.
- Snij elk rolletje in twee en dien op.
Bron: brandedcontent.hln.be