Verrassende broodrolletjes met kaas en asperge

Op zoek naar een origineel hapje waarvan je tafelgenoten gaan watertanden? Speur niet meer verder: deze kaasrolletjes met asperge zijn precies wat je zoekt.

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 4 stuks

  • 4 sneden wit of lichtbruin brood
  • 2 plakjes jonge kaas
  • 1 stuk extra oude kaas (ong. 40 g)
  • 12 mini- of 4 grote groene asperges
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels paneermeel
  • olijfolie

En ook nog:

  • plasticfolie
Bereiding
  • Stoom of kook de asperges tot ze beetgaar zijn.
  • Snij de korst van de sneden brood.
  • Rol elke snee plat met een deegrol.
  • Leg elke boterham op een stuk plasticfolie.
  • Besmeer de snedes met wat pesto en leg er telkens een half plakje kaas op.
  • Leg op elk uiteinde een of meerdere asperges.
  • Rol de sneden stevig op in de stukken folie.
  • Leg de rolletjes minstens een uur in de koelkast.
  • Rasp de oude kaas en meng met het paneermeel.
  • Kluts de eieren.
  • Haal de broodrolletjes uit de koelkast, verwijder de folie en wentel ze achtereenvolgens door:
    • de bloem
    • de geklutste eieren
    • het paneermeel-kaasmengsel
  • Bak de rolletjes goudbruin in genoeg olijfolie.
  • Snij elk rolletje in twee en dien op.

Bron: brandedcontent.hln.be