Zet je tanden in Orzo, het nieuwe gerstebrood

Rep je naar je favoriete Warme Bakker, want hij heeft iets nieuws voor je in de rekken liggen: Orzo, ovenheerlijk gerstebrood boordevol vezels, vitamines en mineralen. Hieronder vertellen we je er alles over.

Gezonde gerstekracht

Wist je dat gerstebrood eten je gezondheid een stevige boost geeft? Gerst bulkt van de vezels, vitamines en mineralen. Die zorgen niet alleen voor een vlotte spijsvertering en een langer verzadigingsgevoel. Ze verlagen ook je cholesterol en verkleinen het risico op overgewicht, diabetes en kanker. Brood met spierballen dus!

ingredienten

Om van te smullen

Orzo is niet alleen gezond, het is ook een brood voor echte lekkerbekken. Dankzij zijn verrassend nootachtige smaak, zacht, geurig kruim, en kraakzinnig lekkere korst geniet je van elke hap.

 

Proef al het goede van gerst

  • Gerstebrood zoals Orzo moet je geproefd hebben:
  • Gerst geeft je gezondheid een stevige boost.
  • Het graan verlaagt je cholesterol en bevat amper gluten.
  • Gerst bevat veel vezels en is daardoor vlot verteerbaar.
  • Gerstebrood geeft je langer een voldaan gevoel.

 

Ontdek alle belegtips

Orzo is de basis van tal van heerlijke smaakcombinaties. Ga snel aan de slag met de belegtips hieronder en geniet volop van je sneetjes gerstebrood:

Recepten voor elke honger

foto van Clubsandwich met struisvogel, spinazie en pizzaiolasaus

Clubsandwich met struisvogel

Verhit boter in een pan en verwarm kort de tijm en rode ui. Zet even aan de kant. Bak de struisvogelfilet en laat 1 minuut aan beide zijden dichtschroeien. Kruid af met peper en zout. Bereid de pizzaiolasaus: versnipper de kleine uien en teentjes knoflook. Verhit een pan en kleur de uien en knoflook aan. Voeg de passata, oregano en kappertjes toe en laat sudderen. Bestrijk de sneetjes brood met de pizzaiolasaus. Beleg met plakjes belegen kaas en laat 1 tot 2 minuten smelten onder de grill. Verdeel de licht verwarmde ui, de verse spinazieblaadjes, de tijm en de struisvogelfilet over drie sneetjes brood. Stapel de belegde sneetjes en werk af met de pizzaiolasaus.

Bietenrode BBQ-burgers

Wie denkt aan de zomer, snakt naar barbecue. Deze rodebietenburgers smaken net zo lekker als ze mooi zijn – en ze zijn gemaakt voor de grill.

Sterrendessert

Met dit sterrenbrood verover je de harten van klein en groot.

Broodje gepekelde makreel met gegrilde groenten en rode ui

Snijd de rode ui in fijne ringen. Pekel de vis en uiringen in een mengsel van evenveel wijn- en dragonazijn. Breng op smaak met suiker, tijm en een snuifje peper. Steek de vis 20 tot 30 minuten afgedekt in de koelkast.

Dé aperitiefhit: plukbrood

At of maakte jij al plukbrood? Het is onweerstaanbaar en gemakkelijk.