Zet je tanden in Orzo, het nieuwe gerstebrood

Rep je naar je favoriete Warme Bakker, want hij heeft iets nieuws voor je in de rekken liggen: Orzo, ovenheerlijk gerstebrood boordevol vezels, vitamines en mineralen. Hieronder vertellen we je er alles over.

Gezonde gerstekracht

Wist je dat gerstebrood eten je gezondheid een stevige boost geeft? Gerst bulkt van de vezels, vitamines en mineralen. Die zorgen niet alleen voor een vlotte spijsvertering en een langer verzadigingsgevoel. Ze verlagen ook je cholesterol en verkleinen het risico op overgewicht, diabetes en kanker. Brood met spierballen dus!

ingredienten

Om van te smullen

Orzo is niet alleen gezond, het is ook een brood voor echte lekkerbekken. Dankzij zijn verrassend nootachtige smaak, zacht, geurig kruim, en kraakzinnig lekkere korst geniet je van elke hap.

 

Proef al het goede van gerst

  • Gerstebrood zoals Orzo moet je geproefd hebben:
  • Gerst geeft je gezondheid een stevige boost.
  • Het graan verlaagt je cholesterol en bevat amper gluten.
  • Gerst bevat veel vezels en is daardoor vlot verteerbaar.
  • Gerstebrood geeft je langer een voldaan gevoel.

 

Ontdek alle belegtips

Orzo is de basis van tal van heerlijke smaakcombinaties. Ga snel aan de slag met de belegtips hieronder en geniet volop van je sneetjes gerstebrood:

Recepten voor elke honger

Oud brood of broodrestjes? Tijd voor broodpudding!

Geef je oud brood en andere broodrestjes een (heerlijk) tweede leven

Speltpistolet met kruidige vissalade

Laat je omverblazen door spelt!

Glutenvrije krokante suikerwafels

Schraap het merg uit het vanillestokje. Stort behalve de parelsuiker alle ingrediënten in een keukenrobot en klop tot een homogeen beslag. Meng er als laatste de parelsuiker door. Verdeel het deeg in porties van 50 à 70 g. Trek de deegbolletjes ovaal en laat 1 uur rijzen op een doek. Vet een wafelijzer in met olijfolie vooraleer je begint te bakken. Bak de wafels niet te warm.
Broodje gerookte eendenborst en bloemkool tabouleh

Broodje eendenborst tabouleh

Hak de bloemkool en broccoli fijn. Je gebruikt hiervoor best een cutter. Haal de zaadjes uit de komkommer en snij in fijne stukjes. Meng het geheel samen met de andere ingrediënten in een grote kom tot een stevige massa. Kruid af en voeg nog een snufje sumak poeder toe. Een alternatief voor sumak is zeste van limoen. Smeer de tabouleh op het stokbrood en leg er plakjes eendenborst bovenop. Werk af met enkele druppels balsamico crème en extra kruiden. Serveer met een slaatje van komkommer en tomaat.
foto van Broodje met ham, wilde asperges en paprikatapenade

Lekker broodje paprikatapenade

Blancheer de schoongemaakte wilde asperges gedurende 2 minuten in licht gezouten water. Laat ze schrikken onder ijskoud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Snij het brood doormidden en besmeer beide parten met de paprikatapenade. Leg de ijsbergsla erop en kruid af met peper en wat grof zeezout. Neem de plakjes ham en smeer ze licht in met de tapenade. Rol de asperges erin en dresseer op het broodje. Werk af met peper en een takje kervel.