Bak met echte bakkersbloem

“Waar kan ik de bloem van Ceres kopen?”, vragen hobbybakkers vaak, “Want ik wil dezelfde kwaliteitsbloem als mijn bakker.” Goed nieuws: je kan onze Boerenbrood-bloem nu bestellen bij jouw Warme Bakker.

Met onze populaire Boerenbrood-mengeling maak je een lekker, lichtbruin brood. Het kruim is gelijkmatig en zacht, waardoor zowel klein als groot dit brood gezapig naar binnen spelen.

Naast tarwe-, rogge- en moutbloem bevat deze bloemsoort ook tarwezemelen en -gluten. De Boerenbrood-bloem is verkrijgbaar in zakken van 10 kilo bij jouw Warme Bakker (enkel op bestelling).

Het recept en meer details vind je hier.

Hou je niet van zelf kneden of bakken? Haal een dagvers brood bij jouw Warme Bakker, recht van het rek. Rep je naar de dichtstbijzijnde bakker.

Smakelijk (en succes)!

Recepten voor elke honger

Krokant speltstokbrood met lamsgehakt en hummus

Laat je omverblazen door spelt!

Sintshake met speculaas

Met deze sintshake maak je de komst van Sinterklaas extra speciaal.

Gegrild broodje kaas en hesp

Snij een dikke snede brood diagonaal middendoor. Smeer ze aan beide zijden in met olijfolie en leg even onder de grill. Verwijder de korst van de kaas en snij in driehoekjes. Verhit de grillpan en leg de kaaspuntjes erop. Wikkel de verwarmde reblochon-driehoekjes in de prosciutto-ham. Schik ze samen met de notensla, zilveruitjes en tomaat op het ingeoliede brood. Besprenkel met de balsamicocrème en werk af met peper.

Broodje met gerookt hammetje en tartaar

Formavit, alle vitaliteit in één broodje

Halloumi en pancetta? Heerlijk!

Bak de plakjes pancetta gedurende 3 minuten in een voorverwarmde oven op 180°. Voor de lichte mosterddressing met esdoornsiroop: meng de mosterd met een scheutje wijnazijn en olijfolie tot een homogene dressing. Voeg er naar smaak esdoornsiroop aan toe. Werk af met zwarte peper. Verdeel de halloumi in plakken van 1 cm en rooster ze in een grillpan. Echte zoetebekken kunnen ze vooraf met esdoornsiroop inborstelen en op de grill laten karamelliseren. Snij het broodje doormidden. Besmeer het brood met dressing en beleg met tuinkers. Verdeel de halloumi en pancetta over het broodje en schik de zongedroogde tomaten er rond voor een mooie afwerking.

Smørrebrød met biefstuk en gepofte trostomaten

Was de trostomaten en maak de sla schoon. Leg de tomaten in een vuurvaste schotel. Meng een scheut olijfolie met balsamicoazijn en een snuifje rietsuiker en schenk bij de tomaten. Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Ciseleer de sla: rol de bladeren op en snijd ze in fijne reepjes.