Mediterrane broodsalade met courgette
Ingrediënten
- 1 (voorgebakken) focaccia
- 5 Italiaanse tomaten
- 1 courgette
- 1 kleine rode ui
- 75 g rucola of veldsla
Voor de dressing
- sap van 1 sinaasappel
- 1 eetlepel sherryazijn of balsamicoazijn
- 5-6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel fijngehakte Italiaanse kruiden
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
Snijd een (voorgebakken) focaccia in blokjes en bak het knapperig bruin in een hete oven van 200°C in 8-10 minuten.
Ontvel 5 Italiaanse tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtenvlees in blokjes.
Snijd 1 courgette in blokjes en snipper 1 kleine rode ui.
Klop in een grote schaal een dressing van het sap van 1 sinaasappel, 1 eetlepel sherryazijn of balsamicoazijn, 5-6 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 eetlepel fijngehakte Italiaanse kruiden en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
Schep de tomaten, courgette en blokjes focaccia erdoor.
Schep er vlak voor het serveren 75 g rucola of veldsla door.