Gezonde broodsnack: hartige broodlolly’s
Ook dit jaar vieren we de Week van het Brood. Want brood is niet alleen gezond, lekker en voedzaam, het is ook veel meer dan wat vulling voor je brooddoos. Wist je dat je met brood bijvoorbeeld de leukste tussendoortjes kunt maken? Probeer het recept hieronder maar eens uit: gezond én lekker!
Hartige broodlolly’s maken
Dit heb je nodig voor 25 lolly’s
- 1 bruin brood, in de lengte gesneden
- 2 courgettes
- 1 pot geroosterde paprika’s, goed uitgelekt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel mild paprikapoeder
- zout en peper
- suiker
- 25 houten spiesjes
Benodigde tijd
25 minuten bereiding + 90 minuten wachten
Zo maak je de broodlolly’s
- Schaaf de courgettes in de lengte in dunne plakken en bestrooi ze met zout. Laat ze zo een halfuur liggen.
- Dep de courgetteplakken droog, bestrijk ze met olijfolie en rooster ze in een grillpan gaar. Laat de geroosterde plakken op keukenpapier uitlekken.
- Pureer de paprika’s samen met het paprikapoeder, wat zout en peper en eventueel een klein beetje suiker tot een gladde puree.
- Snijd de korsten van het brood.
- Maak de plakken brood met een deegroller wat platter en bestrijk ze met de paprikapuree. Leg de plakken courgette erop.
- Rol de plakken brood vanaf hun korte kant stevig op. Verpak elk rolletje in plasticfolie en laat ze in de koelkast een uur opstijven.
- Snijd de broodrollen met een scherp glad mes in plakken van ongeveer 1 cm dik. Steek daarna een spiesje door elk rolletje.
Bron: Brood & gezondheid.be