Gemarineerde zalm met venkel en mierikswortel

Ingrediënten
  • 350 g verse zalm
  • 125 g grof zeezout
  • 60 g fijne suiker
  • 30 g donkere Cassonade-suiker
  • Peper
  • 5 takjes dille, fijngesneden
  • 1⁄2 venkel, in reepjes
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mierikswortelroom 
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1⁄2 komkommer, in fijne slierten
  • Zeste van limoen
  • Sesamzaadjes met wasabi (optioneel) 
  • Donker brood van bij je Warme Bakker
Bereiding

Meng het zout met de 2 soorten suiker, peper en dille – hou wat dille apart voor de saus. Wentel er de zalm in en bedek met aluminiumfolie. Plaats minstens 10 uur in de ijskast. Spoel de vis grondig onder koud stromend water. Dep droog.

Kook de venkel beetgaar in wat groentebouillon.

Meng de mayonaise met de mierikswortelroom en de rest van de dille. Schep in een spuitzak.

Beleg een snede brood met komkommerslierten en leg er de zalm bovenop. Verdeel de venkel en toefjes mierikswortelmayo over de zalm. Garneer met dille, zeste van limoen, sesamwasabi en peper.