Gegrilde Viva Niçoise

INGREDIËNTEN

(voor 4 personen)

  • 8 dikke sneden Viva
  • Romeinse sla
  • 50 g ansjovisreepjes
  • 400 g tonijn natuur
  • 2 minikomkommers in schijfjes
  • 2 pijpajuintjes
  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 g zwarte olijven, ontpit
  • Peterselie
  • 1 el mosterd
  • 3 el olie
  • 1 el azijn (Chardonnay) of andere wijnazijn
BEREIDING

(30 min)

  1. Gril de dikke sneden brood.
  2. Laat de tonijn goed uitlekken.
  3. Maak de vinaigrette:
    meng de mosterd met olie en azijn, peper en zout.
  4. Meng de gesneden sla, komkommer en tonijn,
    lepel er wat vinaigrette over en verdeel over de het brood.
  5. Garneer met ansjovis, olijven, ei en pijpajuin.