Fit broodje met paprikaspread & tataki van rund

INGREDIËNTEN

(voor 4 personen)

  • 4 sneden Sportobrood
  • 40 ml olie
  • 250 gram biefstuk (dik stukje)
  • 30 ml sojasaus
  • 15 ml sesamolie
  • een mespunt chilipoeder
  • 2 takjes verse salie
  • 1 el gembersiroop
  • 3 el sushi azijn
  • sap van een halve limoen
  • 150 gram paprikatapenade
  • rucola
  • cressonette
  • 4 el geroosterde sesamzaadjes
  • 100 gram parmezaanschilfers
  • peper
  • grof zout
BEREIDING
  1. Verhit wat olie in een pan en schroei de biefstuk aan de vier kanten dicht. Dit moet snel en op een hoog vuur, zodat het vlees vanbinnen rauw blijft.
  2. Maak een marinade door de sojasaus, de sesamolie, het chilipoeder, de salie, de gembersiroop, de sushi azijn en het limoensap te mengen.
  3. Leg er het vlees in en laat 2 uur marineren.
  4. Dep het vlees droog en snij in flinterdunne plakjes.
  5. Besmeer de sneden Sportobrood met de paprikatapenade.
  6. Dresseer met ruccola, cressonette en het vlees.
  7. Garneer met sesamzaadjes, parmezaanschilfers, peper en grof zout.