Gebak tijdens je dieet? Dit zijn de slimste keuzes

Besloot je om wat gezonder te eten? Dan gooit een verjaardagstraktatie met taart en gebak vaak roet in het eten. Toch even proeven? Met deze tips zet je je tanden in het minst calorierijke gebakje.

Slim snoepen

Suiker, slagroom, boter, ... Ze zorgen dan wel voor een taartje om duimen en vingers bij af te likken, bevorderlijk voor je lijn zijn ze niet. Geen nood: niet elk dessert zeult evenveel calorieën met zich mee. Kijk eens of je een van deze slankere lekkernijen ziet liggen:

  • Slagroomsoesje – 43 calorieën

Je zou het misschien niet verwachten, maar een slagroomsoesje bevat opvallend weinig calorieën – 43 om precies te zijn. Check wel of het echt om een slagroomvulling gaat: soesjes met andere vullingen zijn doorgaans minder vriendelijk voor je lijn.

soesje
  • Stuk cake – 77 calorieën

Een stukje cake eten kan meestal niet zoveel kwaad – als je het bij een houdt tenminste. Afhankelijk van hoe groot je stuk is, bevat het gemiddeld 77 calorieën.

  • Stuk kersenvlaai - 172 calorieën

Ook met een stuk kersenvlaai zit je relatief safe. Een stuk van de Limburgse trots bevat ongeveer 172 calorieën en – we horen het je denken – er ligt zelfs fruit op ;-)

  • No-go: citroenmeringue

Veel zin in taart? Stap dan toch met een wijde boog om de citroenmeringue heen. Hoe verfrissend die ook smaakt, hij bevat akelig veel calorieën. Een stuk van het lekkers voegt 439 calorieën toe aan je dagelijks totaal.

 

citroen

Onze tip? Geniet extra hard van het gebakje dat je uitkiest – of dat nu een slagroomsoes of citroenmeringue is. Na dat kleine genot ga je er weer volop tegenaan: bijvoorbeeld door je dag te starten met een gezond sneetje volkorenbrood.

Bron: margriet.nl