De smaakmagie van het Noorden

Heb jij dit diepdonkere desembrood al geproefd? Het ambachtelijke Nordic smaakt heerlijk pittig, is zwart als de donkerste (noorder)nacht en zit boordevol magie. Geen beter brood om je dag mee te beginnen!

Leer ons Noorse desembrood kennen in het volgende filmpje:

De magie zit 'm in de samenstelling

Niet alleen de geur en kleur werken betoverend, ook de samenstelling doet je smaakpapillen dansen: Nordic is rijk aan pitten, zaden en granen voor een magische start …

Wist je dat ...

… Nordic gevuld is met bergen zaden, granen en pitten? Net dat maakt het typisch Noors. Het is het enige desembrood in ons gamma met zo’n unieke, uitgesproken smaak.

… de toevoeging van tarwemout het desembrood zo zwart kleurt als de donkerste noordernacht?

… zijn kruidige smaak perfect samengaat met de zoute toets van vis? Doe als een echte Noor en beleg eens een boterham met zalm voor het ontbijt.

Heerlijke recepten

Haal jouw portie magie nu bij je Warme Bakker!

Recepten voor elke honger

foto broodje cheddar met spiegelei en italiaanse salami

Broodje cheddar, ei en salami

Leg de plakjes cheddar-kaas op aluminiumfolie. Laat ze zachtjes smelten in de oven tot ze heerlijk smeuïg zijn. Bak een spiegelei en kruid af met peper en zout. Snij het brood in dikke sneden en besmeer met pickles. Beleg het brood met de salami, de gesmolten cheddar, de ijsbergsla en de mini-paprika’s. Garneer met bieslook en augurk.

Broodrolletjes met geitenkaas

Bereidingstijd: ca. 25 min + 1 u in de koelkast.
Broodje gerookte eendenborst en bloemkool tabouleh

Broodje eendenborst tabouleh

Hak de bloemkool en broccoli fijn. Je gebruikt hiervoor best een cutter. Haal de zaadjes uit de komkommer en snij in fijne stukjes. Meng het geheel samen met de andere ingrediënten in een grote kom tot een stevige massa. Kruid af en voeg nog een snufje sumak poeder toe. Een alternatief voor sumak is zeste van limoen. Smeer de tabouleh op het stokbrood en leg er plakjes eendenborst bovenop. Werk af met enkele druppels balsamico crème en extra kruiden. Serveer met een slaatje van komkommer en tomaat.

Gehaktbroodje met rode biet en veenbessen

Meng het gehakt met het paneermeel, de fijngehakte zongedroogde tomaatjes en het ei. Breng op smaak met peterselie, peper en zout. Doe het geheel in een vuurvaste schotel en plaats het in een oven van 90°C tot het een kerntemperatuur van 68°C bereikt.