Bruine broodrolletjes met geitenkaas en paprika
- 5 geroosterde paprika's uit de pot
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 fijngehakt bosuitje
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
- zout
- peper
- 1 ongesneden bruin casinobrood
- 250 g verse geitenkaas
Laat 5 geroosterde paprika's uit pot goed uitlekken op keukenpapier, dep ze droog en snijd ze in piepkleine stukjes.
Meng ze in een kom met 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels chilipoeder, 1 fijngehakt bosuitje en 2 eetlepels fijngehakte basilicum.
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Snijd van 1 ongesneden bruin casinobrood rondom de korstjes af. Snijd het brood in de lengte in 5 plakken van ca. 1 à 2 cm dik.
Leg elke plak in de lengte op een stuk plasticfolie en bestrijk de plakken met 250 g verse geitenkaas (2 bakjes van 125 g).
Strijk het paprikamengsel erover uit.
Rol de plakken brood stevig op tot korte dikke rollen waarin de vulling als een spiraal zichtbaar is. Doe dit met behulp van de folie (begin aan een korte kant).
Verpak elke rol in de folie en laat ze minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Snijd elke rol vlak voor het serveren in 4-5 plakken en leg ze dakpansgewijs op een schaal.