De lekkerste brood-beleg-combinaties

Belgen zijn fervente brood- en belegliefhebbers. De ene heeft zijn favoriete brood, de andere zijn lievelingsbeleg. Maar wat zijn nu de lekkerste combinaties? 

Niemand heeft zo’n grote boterhammencultuur als wij Belgen. En op de boterham hoort natuurlijk beleg. Of je dat graag op volkorenbrood of desembrood eet, is een kwestie van smaak. Al gaan sommige combinaties van brood en beleg bijzonder goed samen.

Zo eten veel kinderen – kleine én grote – hun choco het allerliefst op een zachte witte boterham (tip: maak zelf je hazelnootpasta met minder calorieën). Een luxehotdog komt dan weer best tot zijn recht op een krokante piccolo, en roggebrood gaat wonderwel samen met geitenkaas (probeer dit recept maar eens).

Over kaas gesproken: dat brood en kaas goed samen gaan, mag je gerust een understatement noemen. Wil je weten welke kaas het beste smaakt bij welk brood? Hier zijn een paar tips voor fijnproevers:

Stokbrood
Smaakt perfect bij smeuïge kazen als brie of camembert. De krokante korst contrasteert mooi met de crèmige textuur van de kaas.

Roggebrood
De compacte structuur en ietwat zoete smaak van roggebrood past hemels goed bij blauwe kazen en kazen uit de Auvergne. Extra voordeel: roggebrood blijft langer vers.

Rozijnenbrood
Rozijnenbrood – of ander brood met gedroogd fruit –  is een ideale match voor kazen met een uitgesproken smaak zoals ÉpoissesMorbier en Reblochon.

Notenbrood
ComtéBeaufort en bergkazen als Tomme de Savoie, tillen de licht krokante notensmaak van dit brood naar hogere sferen.

Als dé broodexpert heeft De Warme Bakker natuurlijk ook zo zijn idee over de ideale brood-beleg-combinaties. Probeer deze heerlijke combi’s:

Ben je een echte beleg-avonturier, en probeer je graag nieuwe dingen uit? Kijk dan eens op deze pagina, de combinaties zijn bijna eindeloos!

Bronnen: mens-en-gezondheid.infonu.nl produits-laitiers.com