We eten steeds bewuster
Welkom in 2019, waar gezond nog altijd hip is. En waar verse, pure ambacht wordt gesmaakt. Net als eerlijke verhalen en transparante communicatie. We hebben recht om te weten wat we eten. Dus dan verwachten we ook uitleg van de bakker, of op ons etiket.
Minder toevoegingen
We worden ons steeds meer bewust van wat we eten en zien dan ook het liefst zo weinig mogelijk E-nummers, additieven of verbeteraars op de ingrediëntenlijst staan. Ons eten moet verantwoord zijn, ook bij de bakker. Heel wat bakkers bakken trouwens met meel zonder verbeteraars, vraag er dus naar bij jouw Warme Bakker.
Allergenen vermelden
Ook allergenen zien we graag duidelijk vermeld op het etiket. Daarnaast gaan we er vaker van uit dat bakkers of restaurants kunnen voldoen aan bepaalde wensen om allergenen te vermijden. Denk maar aan noten- of glutenvrije producten. Wist je trouwens dat elke bakker jou moet kunnen informeren over allergenen als je daarnaar vraagt?
Lokale producten en korte ketens
Een lokaal verhaal trekt de aandacht. We dragen allemaal graag een steentje bij aan de lokale economie en een duurzame maatschappij. Werkt onze bakker samen met de beenhouwer om de hoek? Of bakt hij met meel van graan dat op Belgische bodem groeide? Dan kopen we met een beter gevoel – en dragen we ook nog eens bij aan de planeet.
Bronnen: Foodbrigade.nl, Retail.pmg