Internationale Bierdag: vier het met brood!
Als er twee ambachtelijke producten zijn waar Belgen wat van kennen, dan zijn het bier en brood. En dat die twee goed samen gaan, mag je letterlijk nemen. Ontdek hier waarom.
Bier op basis van brood
Olivier de Brauwere en Sébastien Morvan van het Brussels Beer Project, bedachten een heerlijke oplossing voor broodverspilling: een biertje op basis van onverkocht vers brood.
De unieke formule vroeg een jaar aan prototype-ontwikkeling, en het resultaat mag er zijn: Babylone is een heerlijk bruin, ‘dry-hopped’ biertje met 30 procent brood en 7 volumeprocent alcohol.
Drinken voor het goede doel
Met dit project willen de brouwers iets doen aan de broodverspilling, die op 12 procent van de totale voedselverspilling wordt geschat. Drink je dit biertje, dan heb je het perfecte excuus in handen: “Het is niet voor mezelf, het is voor het milieu!”
Gezondheid!
Bron:
hln.be