BBQ-stokbrood met mozarella en pesto
Drie ingrediënten is al wat je nodig hebt voor deze heerlijke BBQ-snack: stokbrood met mozarella en groene pesto. Een kraaklekkere topper voor in je tuin of op je terras!
Ingrediënten
- 2 halve stokbroden
- 2 mozzarellabollen
- 100 g groene pesto
- Peper en zout
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Verdeel het stokbrood in sneetjes, maar snijd ze niet helemaal door (laat de bodem dus intact).
- Smeer een goede laag perso aan de binnenkant van de inkepingen.
- Snijd de mozzarellabollen in dunne plakjes en stop ze ook in de inkepingen. Een tip: duw ze zo diep mogelijk, anders loopt de smeltende mozzarella eruit op de BBQ.
- Kruid af met vergsemalen peper en een beetje zout.
- Draai de gevulde stokbroden in aluminiumfolie en leg ze zo’n 5 min op de BBQ, tot het brood krokant lichtbruin is vanbuiten en de kaas heerlijk gesmolten is vanbinnen.
Bron: ‘Stokbrood van de BBQ’ op leukerecepten.nl