Verlorenbroodmuffins met blauwe bessen
Heel wat voedingsgoeroes gebruiken ze in hun gerechten: blauwe bessen. Terecht! Want ze zijn zoet en voedzaam, bevatten veel antioxidanten en weinig calorieën. Wil je dus eens wat anders als ontbijt of snack? Probeer dan deze overheerlijke verlorenbroodmuffins met blauwe bessen in de oven. Snel, gemakkelijk en gezond!
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 4 eieren
- 60 g rietsuiker
- 2 el hazelnootpoeder
- 2 dl verse room
- 1 klontje boter
- 2 sneetjes oud brood
- 200 g blauwe bessen
- 1 el bloemsuiker
Je hebt ook 6 kleine ovenschaaltjes of -kommetjes nodig.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Kluts intussen de eitjes en meng ze met de rietsuiker en het hazelnootpoeder. Roer nadien ook de room eronder.
- Smeer de ovenschaaltjes in met wat gesmolten boter. Vul ze daarna met stukjes brood (van zo’n 2 op 2 cm) en blauwe bessen. Giet het ei-roommengsel eroverheen.
- Bak jouw verloren brood zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer de broodmuffins in de ovenschaaltjes. Als je wil, kan je de bovenkant bepoederen met wat bloemsuiker – tenzij je het liever wat minder zoet hebt.
- Je kan deze blauwebessen-broodmuffins warm, lauw of zelfs koud opeten.
The perfect snack when you’re feeling blue!
Bron: libelle-lekker.be