Roggebrood. Van dagelijkse kost naar gouden klassieker.

Hoelang is het geleden dat jij nog eens roggebrood at? Vroeger aten we het in onze streken zowat elke dag. Herontdek – of maak kennis met – een uniek brood. Want dit vezelbommetje is best wel speciaal (én gezond!).
 

Wat maakt roggebrood zo speciaal? 

Rogge is een graansoort van eigen bodem en heeft daarom alvast een streepje voor bij mensen die bij voorkeur lokale producten eten.

Het heeft een aparte smaak en onderscheidt zich door zijn zure, fruitige aroma. De korst zal je ongetwijfeld ook opvallen. Die is minder luchtig en compacter dan je wellicht gewoon bent.

De donkere kleur is een gevolg van de langere baktijd. Roggebrood wordt namelijk meer gegaard dan echt gebakken. De oven heeft tijdens het bereiden een lagere temperatuur dan bij tarwebrood, met een langer bakproces.

Voor wie is dit brood extra goed?

Vanwege de vele vezels is roggebrood bijzonder geschikt voor mensen met darmtransitproblemen. Bovendien bevatten de vezels ook nog eens pentosanen. Pentosanen, zeg je? Die zorgen ervoor dat het brood veel vocht vasthoudt, waardoor het een pak sneller verteert dan ander brood.

Het échte roggebrood? Bij je Warme Bakker!

Bij je Warme Bakker ben je zeker dat je roggebrood mee naar huis krijgt volgens de regels van de kunst. Roggebrood uit de supermarkt wordt namelijk vaak sneller gemaakt, in fabrieken, waardoor het deeg niet voldoende rijst en je het moeilijker verteert.

Het beste (rogge)brood vind je dus bij je Warme Bakker. Maar dat wist je natuurlijk al.

Bron: brood.net / gezondnu.nl