Proefde jij al cronuts, cruffins of cakepops?

Combineer twee snacks en je krijgt een food hybrid. Of hoorde jij nog nooit van een cronut: een croissant plus een donut? 

Iedereen probeert graag eens iets nieuws. En deze winning combo’s zijn niet aan hun proefstuk toe … ze lieten al menig culihart sneller slaan: 

  • Cronuts: croissant + donut 
  • Cruffins: croissant + muffin 
  • Flagels: flatbread + bagel 
  • Brookies: brownie + cookie 
  • Broodmuffins: brood + muffin 
  • Cakepops: cake + lollypop

Deze drie toppers moet je proeven! 

1. Cronut = croissant + donut

Een cronut combineert een knapperige croissant met een roomzachte donut – lees: krokant gefrituurd deeg gevuld met bakkersroom en afgewerkt met glazuur. Deze uitvinding van patissier Dominique Ansel veroverde New York in een mum van tijd. En Europa bedacht intussen zijn eigen variant: de Boule de New York – een croissantdonut gevuld met speculoos en afgewerkt met een crunchy laagje zoute karamel. Crazy in the crocronut!

2. Broodmuffin = brood + muffin 

Ook aan broodmuffins of bread cups (bread + cupcakes) kan je moeilijk weerstaan. Deze snelle, lekkere broodhapjes vormen jouw ideale tussendoortje of lunch. Want in tegenstelling tot hun zoete zusjes, zijn deze muffin gevuld met hartige ingrediënten zoals spek en ei – of andere creatieve (in)vullingen van jouw bakker.

3. Cakepops = cakeje + lollypop

Een mooi versierd, klein cakeje op een stokje. Wie kan daar nu afblijven? De Amerikaanse Angie Dudley – beter bekend als Bakerella – bedacht dit schattige suikerbommetje. Wie een cakepop spot bij de bakker, wil het instant in zijn mond steken. Ze zien er dan ook héérlijk uit – met chocoglazuur, gekleurde hagelslag, nootjes of ander verrukkelijk versiersel.

Bronnen:
Libelle Lekker (september 2016) - Bakkersinfo.be - Elle.be