Ontdek Benvita: ambachtelijk, en dat proef je!

Zet je wekker extra vroeg op maandag 2 november, want dan tovert je Warme Bakker een nieuwe lekkernij uit zijn oven: Benvita. Het nieuwe Seizoentje is een zuiders broodje dat de zon doet schijnen op je bord. Zet er snel je tanden in, want deze topper is maar verkrijgbaar tot 28 december.

De smaak van het goede leven

Benvita is een kraakzinnig lekker broodje dat je meteen in zuiderse sferen brengt. Denk: zonnig lichtgeel kruim, een krokante verse korst en een gezonde mengeling van zonnebloem- en pompoenpitten.

Benvita is een ware bron van vezels, wat zorgt voor een betere spijsvertering en een langer verzadigingsgevoel. De rijkdom aan vitamines geeft je de nodige energie om stevig in je dag te vliegen. En je spieren kunnen ondertussen tegen een extra stootje dankzij de vele eiwitten.

Een lekkernij als Benvita wil je vast elke dag op je bord. En dat is maar een woord: Benvita is niet alleen verkrijgbaar als brood, maar ook als ovenvers stokbrood of pittige pistolet.

Onze tip: proef het beste van Benvita door de recepten hieronder uit te proberen. Stuk voor stuk verrassende voltreffers aan de eettafel. 

Snel, naar je Warme Bakker!

Sta je al te popelen om deze nieuwkomer te verorberen? Haast je naar je Warme Bakker en krijg een broodje boordevol liefde en vakmanschap mee naar huis. Treuzel niet te lang, want Benvita ligt maar in de rekken tot 28 december.

Recepten voor elke honger

Dé aperitiefhit: plukbrood

At of maakte jij al plukbrood? Het is onweerstaanbaar en gemakkelijk.
Toast met roerei en gebakken shimeji

Roerei en shimeji op een toast

Borstel of veeg de shimeji eerst schoon. Bak ze vervolgens kort in een hete pan met olijfolie en kruid af. Snij de vijg in lange reepjes. Neem een dikke snee Solestar en grill of toast aan beide zijden. Besmeer met een  jn laagje chutney van rode peper. Klop het ei met een scheutje room en breng op smaak met peper en zout. Bak het roerei en leg het op de toast. Werk af met de gebakken shimeji, vijgenreepjes en bieslook. Serveer met grof gesneden ijsbergsla.

Broodrolletjes met geitenkaas

Bereidingstijd: ca. 25 min + 1 u in de koelkast.

Sintshake met speculaas

Met deze sintshake maak je de komst van Sinterklaas extra speciaal.
foto van Broodje met ham, wilde asperges en paprikatapenade

Lekker broodje paprikatapenade

Blancheer de schoongemaakte wilde asperges gedurende 2 minuten in licht gezouten water. Laat ze schrikken onder ijskoud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Snij het brood doormidden en besmeer beide parten met de paprikatapenade. Leg de ijsbergsla erop en kruid af met peper en wat grof zeezout. Neem de plakjes ham en smeer ze licht in met de tapenade. Rol de asperges erin en dresseer op het broodje. Werk af met peper en een takje kervel.