Lokaal, puur, glutenvrij en smaakvol brood bij De Warme Bakker

Ben jij voeding de laatste jaren bewuster gaan kiezen, met meer aandacht voor je gezondheid of het milieu? De klant van vandaag zoekt vaak naar lokale producten, puur, zonder additieven, glutenvrij of met een bijzondere smaak. Ook bij De Warme Bakker vind je die!

Stap de bakkerij binnen en je wordt verlekkerd door het heel ruime aanbod: meergranen, broodjes in alle vormen en maten, Belgisch maar misschien ook oriëntaals gebak… Artisanale bakkers gaan mee met hun tijd. Je vindt er niet zomaar vers brood en taartjes die er smakelijk uitzien, maar ook een aanbod dat goed is voor het milieu en vaak voor je gezondheid. Ontdek de volgende vier voedingstrends bij De Warme Bakker.

 

1.  Lokaal

Lokale producten zitten in de lift. We willen door te ‘winkelhieren’ de plaatselijke producenten en handelaars ondersteunen en tegelijk de CO₂-uitstoot verkleinen door minder voedselkilometers. Bovendien betekent een lokaal product vaak ook een heerlijk vers product!

Bij De Warme Bakker vind je brood van 100% Belgische tarwe. Wie het koopt, steunt de Belgische boeren, is zeker van ecologisch geproduceerd graan en een korte keten van veld tot bord. Ontdek het bij de bakker in je buurt.

 

 2. Puur

Hoe natuurlijker de bakker zijn brood maakt, hoe meer het wordt gesmaakt. Authentiek vakmanschap ligt hoog in het schap bij de bewuste consument.

Ben je op zoek naar zo’n puur brood? De Warme Bakker heeft een assortiment broden die 100% vrij zijn van synthetische additieven, verbeteraars en E-nummers. Het gamma bevat ook heerlijk natuurlijk bio-brood. Vraag jouw bakker naar zijn broden van puur- en bio-graan.

 

3.      Glutenvrij

Naar schatting 5 à 10% van de bevolking is allergisch aan gluten. Nog andere mensen mijden ze omdat een glutenvrij dieet gezonder zou zijn.

Gluten zijn eiwitten en van nature aanwezig in granen als tarwe, rogge, spelt, gerst en gort. Ze zorgen ervoor dat brood en gebak gaan rijzen tijdens het bakken en niet inzakken.

Maar gelukkig lukt bakken zonder gluten perfect! Een nieuwe glutenvrije bakmix zorgt dat je Warme Bakker heel wat lekkers kan klaarmaken zonder gluten. Je kan bij de bakker en andere handelaars ook de mix kopen en zelf aan de slag gaan.

 

4. Smaakvol

Qua smaak zoekt de klant van vandaag vaak net dat tikkeltje meer. Voeding met een interessante textuur, ietwat onverwachte ingrediënten zoals bijzondere granen en zaden of versheid die je kan proeven, doet het vaak goed.

Je Warme Bakker speelt ook in op deze voedingstrend. Hij biedt steeds meer variaties op klassiek wit- of volkorenbrood aan. Verschillende graansoorten in één brood zorgen voor een pittige smaak en interessante ingrediënten als lijnzaad, sesamzaad, maanzaad en zonnebloempitten geven je boterhammen net dat tikkeltje meer.

Smaakvol brood haal je bij De Warme Bakker in je buurt!