Erwt-ricottaspread met asperges
INGREDIËNTEN
(voor 4 personen)
- Cegranobrood: 8 sneden
- Ricotta: 250 gram
- Limoensap: 1 limoen
- Erwtjes (diepvries of vers): 200 gram
- Groene asperges: 12
- Bosui: 2
- Enkele takjes salad pea: Facultatief
- Peper
BEREIDING
- Blancheer de asperges en de erwtjes.
- Leg deze meteen in ijswater.
- Leg de helft van de erwtjes even opzij.
- Mix de overige erwtjes grof, voeg de ricotta en limoensap toe.
- Breng op smaak met peper.
- Dep de asperges droog, wrijf lichtjes in met olie en leg kort op de grill.
- Snij de bosui in schuine plakjes.
- Beleg het brood met de erwt-ricottaspread.
- Leg 3 asperges op elke snede brood.
- Garneer met de salad pea, bosui en de overige erwten en geniet van je spread.