Erwt-ricottaspread met asperges

INGREDIËNTEN

(voor 4 personen)

  • Cegranobrood: 8 sneden
  • Ricotta: 250 gram
  • Limoensap: 1 limoen
  • Erwtjes (diepvries of vers): 200 gram
  • Groene asperges: 12
  • Bosui: 2
  • Enkele takjes salad pea: Facultatief
  • Peper
BEREIDING
  1. Blancheer de asperges en de erwtjes.
  2. Leg deze meteen in ijswater.
  3. Leg de helft van de erwtjes even opzij.
  4. Mix de overige erwtjes grof, voeg de ricotta en limoensap toe.
  5. Breng op smaak met peper.
  6. Dep de asperges droog, wrijf lichtjes in met olie en leg kort op de grill.
  7. Snij de bosui in schuine plakjes.
  8. Beleg het brood met de erwt-ricottaspread.
  9. Leg 3 asperges op elke snede brood.
  10. Garneer met de salad pea, bosui en de overige erwten en geniet van je spread.