Boke met choco, maar dan anders

Het blijft een vaste waarde aan de ontbijttafel: de boterham met choco. Een onklopbaar duo waar ook veel volwassenen stiekem nog graag hun tanden in zetten. Goed nieuws voor jou, want met deze vijf variaties geef je je favoriete ontbijt een stevige upgrade.

  1. Maak het fruitig

Chocolade en fruit zijn een winnende combinatie. Pimp je boterham met choco dus met aardbei, blauwe bessen of banaan. Maak het extra crispy door je brood eerst te toasten.

  1. Croque choco

Croques hoeven niet altijd hartig te zijn. Je kan ze ook overheerlijk zoet maken. Besmeer je boterham met een goeie laag chocopasta en leg ze tussen je croquemachine. Ook hier kan je banaan of blauwe bessen toevoegen. Om het echt decadent te maken, beleg je je boterham eerst nog met kleine marshmallows. Een zoet bommetje!

Meer verrassende croques vind je hier>

  1. Next level wentelteefjes

Een ander zoet bommetje zijn wentelteefjes. In het traditionele recept bak je die per sneetje. Maar je kan ook je boterham volledig in de pan leggen. Smeer je boterham met choco zoals gewoonlijk. Haal beide kanten door het eimengsel (zoals beschreven in het recept) en bak ze goudbruin. Ideaal als comfortfood op een koude dag.

  1. Opgerolde boterham met choco

Dit is een variatie op de wentelteefjes. Hier neem je één sneetje brood, verwijder je de korsten en besmeer je het sneetje met chocopasta. Vervolgens rol je de boterham op, rol je hem door het eimengsel en bak je alle kanten goudbruin in de pan. Dat wordt zeker bij je kinderen een winner.

  1. Broodpudding met choco

Oud brood over? Gooi het niet weg, maak er broodpudding mee! Het leuke aan broodpudding is dat je er alle kanten mee uit kan. Je kan rozijnen toevoegen, noten, stukjes chocolade of appel. En je kan er zelfs choco aan toevoegen. Maak je bakmengsel zoals in het recept en voeg er een lepel chocopasta aan toe (of meer afhankelijk van hoe chocogek je bent). Het resultaat is een broodpudding met een heerlijke chocotoets.

Heb jij zelf je eigen originele chocorecepten? Laat het ons zeker weten, smakelijk!