Bierbrood en broodbier, smakelijk en santé!

Waarmee kan je vaders in België meer plezieren dan brood en bier? Zeker als het brood is gemaakt van bier … en het bier van brood. Een perfect duo – net als jij en jouw papa!

Brood op basis van bier

Heel wat Belgische bakkers experimenteerden al met bier in brood: van Brugse Zot, Witte Pater en donkere Tongerlo tot Hoegaarden, Guiness en nog veel meer. Ligt er bij jouw bakker nooit bierbrood in de rekken? Misschien kan je hem wel op ideeën brengen.

Bier op basis van brood

Sommige brouwers verwerken ook brood in bier. Naast de smaak en ingrediënten, wordt brood gekozen om verspilling tegen te gaan. Want in plaats van in de vuilbak, krijgen broodoverschotten een tweede leven in de bierbak. De dry-hopped Babylone is zo’n biertje dat voor 30% uit brood bestaat, net als het verfrissende Troggeling-pintje op basis van zuurdesembrood.

Benieuwd?

Trakteer jouw vader (en jezelf) op een heerlijk hapje en tapje. Vraag ernaar bij jouw Warme Bakker!