Back to basics met biobrood

Meer en meer mensen kiezen bewust voor eerlijke en natuurlijke producten — biobrood hoort daar zeker bij. En gelijk hebben ze! Want biologisch brood biedt vele voordelen.

Biobrood bevat alleen natuurlijke ingrediënten, zonder chemische toevoegingen. Bovendien wordt het graan voor het brood geteeld zonder kunstmest of pesticiden. Het resultaat?

“Een puur en gezond brood met een zachte, verse kruim.”

Biobrood bestaat uit 100% biologisch graan dat traag en traditioneel wordt gemalen op een molensteen. Het resultaat?

“Een rijke, volle graansmaak en extra natuurlijke voedingsstoffen.”

Biobrood heb je in alle mogelijke soorten en smaken. Van traditioneel wit en volkoren tot smaakvol spelt en rogge. Het resultaat?

“Een aanbod waarvan ook de meest ‘bewuste’ broodliefhebbers smullen.”

Vijf voordelen van biobrood op een rijtje:

  • Traditioneel op steen gemalen
  • Meer natuurlijke voedingsstoffen
  • Geen additieven of verbeteraars
  • Lange houdbaarheid
  • Rijke, volle graansmaak

Meer weten?
Vraag aan je Warme Bakker naar biobrood. Hij geeft je graag de nodige uitleg om een bewuste keuze te maken. Smakelijk!

 

Recepten voor elke honger

volkorenbrood met plattekaas, schijfjes radijs en vers gehakte bieslook

Fris broodje Brussel

Snij de radijzen in plakjes en hak de bieslook fijn. Beleg een sneetje Floraplus met plattekaas. Schik daarop de plakjes radijs. Werk af met peper en vers gehakte bieslook.

Duivelse doodskistdip

Met deze doodskistdip zorg je voor een gruwtastische start van je avond.

Smørrebrød met biefstuk en gepofte trostomaten

Was de trostomaten en maak de sla schoon. Leg de tomaten in een vuurvaste schotel. Meng een scheut olijfolie met balsamicoazijn en een snuifje rietsuiker en schenk bij de tomaten. Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Ciseleer de sla: rol de bladeren op en snijd ze in fijne reepjes.

Broodje gegrilde kip met mango

Heerlijk voor wie wil lijnen of energie krijgen.
Foto van paasbrood met rozijnen en walnoten

Paasbrood met noten & rozijnen

Een feestelijk brood met een zacht-zoete, pittige smaak.

Glutenvrije krokante suikerwafels

Schraap het merg uit het vanillestokje. Stort behalve de parelsuiker alle ingrediënten in een keukenrobot en klop tot een homogeen beslag. Meng er als laatste de parelsuiker door. Verdeel het deeg in porties van 50 à 70 g. Trek de deegbolletjes ovaal en laat 1 uur rijzen op een doek. Vet een wafelijzer in met olijfolie vooraleer je begint te bakken. Bak de wafels niet te warm.