Ador, met spelt en liefde gemaakt

Spelt eten maakt je gelukkiger: dit oergraan bevat namelijk veel aminozuren. En die stimuleren de hormonen die ervoor zorgen dat je vrolijk wordt, of blijft. Neem dus maar snel een haha-hap van het heerlijke speltbrood Ador!

Naast je geluksgevoel, verwent Ador ook jouw smaakpapillen. Velen zweren bij de typische, nootachtige smaak van spelt. Voeg daarbij een handvol zaden en pitten, en kaboem: smaakbom!

Spelt is bovendien gemakkelijk verteerbaar en geeft lang een verzadigd gevoel.

We ♥ speltbrood

Ador verwent je met al het goede van spelt. De maïsbloem zorgt dan weer voor het aantrekkelijke, zachtgele kruim. Een kruim waarin smakelijke spikkels (granen en pitten) vragen om opgegeten te worden. On-weer-staan-baar!  

  • Het oergraan spelt is al populair sinds de middeleeuwen
  • Je wordt vrolijker van spelt, echt!
  • Velen houden van de pittige, nootachtige smaak
  • Het is makkelijk te verteren en goed voor de stoelgang
  • Je blijft lang verzadigd en krijgt minder snel honger

 

Liefde gaat door de maag

Het pittige Ador combineert heerlijk met hartig én zoet. Laat je alvast verleiden door deze belegtips:

 

Haal jouw portie geluk nu bij je Warme Bakker. You’ll adore it!  

Recepten voor elke honger

Tomaatjes met panzanella

Bereidingstijd: ca. 10 min + 10 min wachten

Glutenvrije “Biarritz”-koekjes

Klop de boter romig. Breek de eieren er 1 voor 1 bij, voeg de suiker (en eventueel ook het cacaopoeder) toe en roer glad. Zeef de bloem en voeg toe aan de massa. Lepel het beslag in een spuitzak met een rechte mond en spuit kleine toefjes op een ingevette bakplaat. Bak de koekjes zo’n 10 minuten op 180°C. Draai om en werk af met een laagje gesmolten en getempereerde chocolade. Laat opstijven en versier eventueel met pistachenoten.

Stokbrood met scampi en salsa

Met scampi's, paprikasalsa en liefde gemaakt ... dat smaakt!

Broodje brie en verse vijgen

Verhit de enoki-paddenstoelen kort in weinig olijfolie en werk af met peper en verse oregano. Zet even aan de kant. Voor de dressing: maak op basis van olijfolie, verse basilicumblaadjes en wijnazijn een lichte dressing. Je doet dit best met een staafmixer. Verdeel het brood in kleinere stukken om te gebruiken als hap of fingerfood. Besmeer de stukjes brood met de basilicumdressing. Leg daarop een blaadje little gem-sla, brie, een stuk vijg en de lauwe enoki-paddenstoelen. Werk af met peper en enkele druppels balsamicoazijncrème.
foto van focaccia met zongedroogde tomaten en zwarte olijven

Mediterrane focacciasalade

Lekker bij vlees of vis op de grill. Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Panzanella, heerlijk!

Oud brood? Maak er een heerlijke Italiaanse broodsalade mee, het is zo simpel!