Ador, met spelt en liefde gemaakt

Spelt eten maakt je gelukkiger: dit oergraan bevat namelijk veel aminozuren. En die stimuleren de hormonen die ervoor zorgen dat je vrolijk wordt, of blijft. Neem dus maar snel een haha-hap van het heerlijke speltbrood Ador!

Naast je geluksgevoel, verwent Ador ook jouw smaakpapillen. Velen zweren bij de typische, nootachtige smaak van spelt. Voeg daarbij een handvol zaden en pitten, en kaboem: smaakbom!

Spelt is bovendien gemakkelijk verteerbaar en geeft lang een verzadigd gevoel.

We ♥ speltbrood

Ador verwent je met al het goede van spelt. De maïsbloem zorgt dan weer voor het aantrekkelijke, zachtgele kruim. Een kruim waarin smakelijke spikkels (granen en pitten) vragen om opgegeten te worden. On-weer-staan-baar!  

  • Het oergraan spelt is al populair sinds de middeleeuwen
  • Je wordt vrolijker van spelt, echt!
  • Velen houden van de pittige, nootachtige smaak
  • Het is makkelijk te verteren en goed voor de stoelgang
  • Je blijft lang verzadigd en krijgt minder snel honger

 

Liefde gaat door de maag

Het pittige Ador combineert heerlijk met hartig én zoet. Laat je alvast verleiden door deze belegtips:

Vanaf 29 april 2019 ligt dit smaakrijke speltbrood in de rekken bij je Warme Bakker. You’ll adore it!  

Recepten voor elke honger

Halloumi en pancetta? Heerlijk!

Bak de plakjes pancetta gedurende 3 minuten in een voorverwarmde oven op 180°. Voor de lichte mosterddressing met esdoornsiroop: meng de mosterd met een scheutje wijnazijn en olijfolie tot een homogene dressing. Voeg er naar smaak esdoornsiroop aan toe. Werk af met zwarte peper. Verdeel de halloumi in plakken van 1 cm en rooster ze in een grillpan. Echte zoetebekken kunnen ze vooraf met esdoornsiroop inborstelen en op de grill laten karamelliseren. Snij het broodje doormidden. Besmeer het brood met dressing en beleg met tuinkers. Verdeel de halloumi en pancetta over het broodje en schik de zongedroogde tomaten er rond voor een mooie afwerking.
foto van Broodje met zalmforel en grijze garnalen

Broodje zalmmmforel!

Maak eerst de dressing: meng de koolzaadolie met de mosterd en rietsuiker. Kruid af met zwarte peper. Voeg de kappertjes en de fijngesneden dille toe en roer even. Besmeer het opengesneden brood met de dressing. Beleg met de gemengde sla en drapeer er de plakjes zalmforel overheen. Strooi er de garnalen nonchalant overheen en werk af met gesnipperde lente-ui. Besprenkel met de dressing.

Panzanella, heerlijk!

Oud brood? Maak er een heerlijke Italiaanse broodsalade mee, het is zo simpel!

Glutenvrije pannenkoeken

Schraap het merg uit het vanillestokje. Meng de ingrediënten samen en klop ze met een garde tot een glad beslag. Laat ongeveer 30 minuten rusten. Vet een pannenkoekenpan in met olijfolie voor je begint te bakken.

Versierde cambozolapistolet

Breek de walnoten.  Verwarm ondertussen de honing op een zacht vuurtje tot het kookpunt. Voeg er dan een scheutje water en de noten aan toe.  Snijd de chinese kool en meng door de rucola. Besmeer de bodem van het Solestar broodje met de chutney en leg er de versneden sla op. Snij de cambozola in partjes en verdeel ze over de sla.  Werk af met het noten- en honingmengsel en zwarte peper.