4 manieren om gebak langer te bewaren

Heb jij een voorraad ingeslagen om lekker te blijven eten tijdens de coronacrisis? Of wil je banket van bij De Warme Bakker gewoon langer vers houden? Met deze handige tips bewaar je taart, cake, cupcakes en koekjes heel goed!

Gebak vers houden is echt niet moeilijk. Je hebt er ook niets speciaals voor nodig! Hier vier manieren om taart, cake, cupcakes en koekjes te bewaren voor langer, lekkerder plezier.

1. In de koekjestrommel

Koekjes zijn heel makkelijk te bewaren. Doe ze in een gesloten metalen trommel of plastic doos en 4 tot 6 weken later zijn ze nog goed.

Het best doe je maar 1 type koekjes in de trommel: zo geeft de ene soort geen smaak of vocht door aan de andere en blijven ze lekker en krokant.

Ook cupcakes kunnen prima in een gesloten trommel of plastic doos. Ze blijven minder lang goed dan koekjes: ongeveer een week.

Tip: wie zelf graag cupcakes bakt, kan dat perfect glutenvrij. Ontdek de nieuwe bakmix en recept voor glutenvrije cupcakes.

 

2. In de koelkast

Taart bewaar je zonder moeite in de koelkast. Het best zet je ze in een afgesloten doos of op een schaal onder een stolp. Zo blijft je taart zeker 2 à 3 dagen vers, lekker en heeft ze geen last van de andere geuren in je koelkast.

 

3. In de diepvries

Als je taart langer dan een paar dagen wil bewaren, zet je ze het best in de diepvries. Om een hele taart in te vriezen, zet je ze in de taartdoos met daarrond een plastic zak of -folie en zo in de vriezer. Ontdooien doe je langzaam in de koelkast.

Wie helemaal voorbereid wil zijn, snijdt de taart in stukken, wikkelt die in vershoudfolie en zet ze zo in de diepvries. Dat ontdooit snel, zodat je onverwacht bezoek kan verrassen met lekkers!

Let wel op: taarten met slagroom kan je niet goed in de diepvries bewaren. De room droogt uit en dat is niet lekker. Deze desserts zet je best in de koelkast en je eet ze binnen 2 à 3 dagen op!

Ook cake die je lang wil bewaren, kan je invriezen. Doe hem in een plastic zak of -folie, in de diepvries, en je geniet er 3 maanden later nog van!

Voor cupcakes geldt hetzelfde als voor cake: in een plastic zak blijven ze tot 3 maanden goed in de diepvries. En hoe zit dat met de decoratie? Wie cupcakes graag versiert met glazuur, chocolade, spikkels… heeft twee opties: je kan enkel de cakejes invriezen en dan leuk decoreren wanneer je ze ontdooit; of je kan het geheel invriezen. Hoe goed dat lukt, hangt af van de topping. Uitproberen is de boodschap.

Koekjes blijven best lang goed in een afgesloten trommel (zie hierboven). Wil je ze nóg langer bewaren? Dat kan perfect in de diepvries. Verpak de koekjes luchtdicht, zo zijn ze 3 maanden later nog lekker.

 

4. Aluminiumfolie

Dit is misschien écht de makkelijkste manier om gebak te bewaren: wikkel cake in aluminiumfolie en laat hem buiten de koelkast staan. Daar kan je nog een week van eten.

Verjaardag in aantocht? Bestel taart bij De Warme Bakker in je buurt.

 

Bronnen: laurasbakery.nl, invriezen.net, susannescakes.nl