Ovenwarm stokbrood met smeuïge smeltkaas

INGREDIËNTEN
  • 1 stokbrood
  • 2 teentjes geperste look
  • 275 g smeltbare kaas, zoals brie
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl oregano
  • Snuifje chilivlokken
  • Peper en zout
BEREIDING

Doe de olijfolie in een kommetje en meng met de geperste look, oregano en chilivlokken. Kruid af met versgemalen peper en zout.

Sprenkel wat water over de buitenkant van het stokbrood.

Maak diepe snedes in het stokbrood over de lengte maar snijd het niet volledig door (laat de onderkant intact).

Bestrijk het stokbrood vanbinnen – via de inkepingen – met het oliemengsel.

Snijd de kaas in dikke plakken en stop ze in de inkepingen van het stokbrood.

Bak het stokbrood zo’n 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden – tot de kaas smelt en de korst goudbruin kleurt.
Snijd het stokbrood in grove plakken en serveer eventueel met wat ham en augurkjes.

 

Bron: Madebyellen.com