Bak met echte bakkersbloem

“Waar kan ik de bloem van Ceres kopen?”, vragen hobbybakkers vaak, “Want ik wil dezelfde kwaliteitsbloem als mijn bakker.” Goed nieuws: je kan onze Boerenbrood-bloem nu bestellen bij jouw Warme Bakker.

Met onze populaire Boerenbrood-mengeling maak je een lekker, lichtbruin brood. Het kruim is gelijkmatig en zacht, waardoor zowel klein als groot dit brood gezapig naar binnen spelen.

Naast tarwe-, rogge- en moutbloem bevat deze bloemsoort ook tarwezemelen en -gluten. De Boerenbrood-bloem is verkrijgbaar in zakken van 10 kilo bij jouw Warme Bakker (enkel op bestelling).

Het recept en meer details vind je hier.

Hou je niet van zelf kneden of bakken? Haal een dagvers brood bij jouw Warme Bakker, recht van het rek. Rep je naar de dichtstbijzijnde bakker.

Smakelijk (en succes)!

Recepten voor elke honger

Feestelijk gevuld stokbrood

Simpel, mooi en lekker. Voor zo’n hapje tekent iedere hobbykok!
volkorenbrood met plattekaas, schijfjes radijs en vers gehakte bieslook

Fris broodje Brussel

Snij de radijzen in plakjes en hak de bieslook fijn. Beleg een sneetje Floraplus met plattekaas. Schik daarop de plakjes radijs. Werk af met peper en vers gehakte bieslook.
foto van geroosterd brood voor bij wildpastei

Kraakverse toastjes met wild

Steek met behulp van een uitsteekvorm vierkantjes, rondjes, sterretjes, halve maantjes of andere vorm en uit de paté en het brood. De grootte van het uitsteekvormpje bepaal je zelf. Maar gebruik geen te grote vormpjes: je krijgt namelijk drie torentjes van paté en het gaat om een voorgerecht. Begin met een rozijnenbroodvormpje, vervolg met een haaspatévormpje, leg dan opnieuw een rozijnenbroodvormpje en eindig met een haaspatévormpje. Herhaal dit voor elke soort paté en brood. Schik de drie torentjes paté op borden en werk elk torentje af met een andere confituur. Serveer naast de torentjes een salade naar keuze met een vinaigrette naar keuze.

Gegrild broodje kaas en hesp

Snij een dikke snede brood diagonaal middendoor. Smeer ze aan beide zijden in met olijfolie en leg even onder de grill. Verwijder de korst van de kaas en snij in driehoekjes. Verhit de grillpan en leg de kaaspuntjes erop. Wikkel de verwarmde reblochon-driehoekjes in de prosciutto-ham. Schik ze samen met de notensla, zilveruitjes en tomaat op het ingeoliede brood. Besprenkel met de balsamicocrème en werk af met peper.

Glutenvrije krokante suikerwafels

Schraap het merg uit het vanillestokje. Stort behalve de parelsuiker alle ingrediënten in een keukenrobot en klop tot een homogeen beslag. Meng er als laatste de parelsuiker door. Verdeel het deeg in porties van 50 à 70 g. Trek de deegbolletjes ovaal en laat 1 uur rijzen op een doek. Vet een wafelijzer in met olijfolie vooraleer je begint te bakken. Bak de wafels niet te warm.