4x broodtrend van het moment

Van een wit boke met choco naar een volkorenboterham met humus of een plakje banaan… de tijden veranderen. Net als de trends. Waarmee maakt een bakker jou vandaag extra blij? We zetten vier trends op een rij.
 

We kiezen steeds vaker:

Gezond volkoren

Gezond is hot. Dus kopen we vaker volkorenbrood dan vroeger. Daarin zitten de meeste voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Ook bruin brood is populair, al blijft volkoren de gezondste keuze.

Puur desem

Naast de karaktervolle smaak van zuurdesem, kiezen we vooral voor de natuurlijke manier van desembrood bereiden: met veel aandacht, tijd en liefde – de beste en meest natuurlijke broodverbeteraar die er is. We vermijden namelijk liefst (overbodige) suikers, vetten en E-nummers.

Biolokaal

De kritische consument weet graag waar zijn eten vandaan komt en kiest bewust lokaal. Enerzijds om regionale handelaars te steunen, anderzijds om het milieu te sparen met een korte keten. Net als biologisch, percipiëren we lokaal als gezonder, duurzamer en lekkerder.

To-go gemak

We willen eten wanneer we tijd en zin hebben. Dus halen we graag iets ready-to-eat en to-go, dat gaat snel en gemakkelijk. En dat past perfect in ons (te) drukke leven. Hoe beter de bakker ons kan ‘ontzorgen’, hoe meer we zijn diensten gebruiken: van to-go tot online bestellen of iets klaarleggen achter de toog.

 

Bronnen:
Gezondleven.be - Marktdata.nl - Rabobank.nl